Casemanagement Mantelzorg en Mantelzorgmakelaar (Post HBO)

  • Open training
  • Incompany

Open training, Incompany

STOC en Taps hadden beiden een Post-HBO opleiding op het gebied van mantelzorgondersteuning, waarmee u of als Casemanager Mantelzorg of als Mantelzorgmakelaar aan het werk kon. Omdat deelnemers vaak nog niet weten wat het beste bij hun past, wijzigingen zich razendsnel opvolgen en de bovengenoemde functies steeds meer afwijkende kennis en ervaring vereisen, hebben we besloten de opleidingen samen te voegen en te vernieuwen. Hieruit is een Post-HBO opleiding ontstaan met twee uitstroomrichtingen.

De Alpha-variant van de opleiding richt zich meer op de ‘langere’ en begeleidende ondersteuning van de mantelzorger. De Beta-variant van de opleiding richt zich meer op het (beleidsmatig) samenbrengen van partijen en de korte ondersteuning door het overnemen van regeltaken van de mantelzorger. Derhalve leidt de Alpha-variant op tot Casemanager Mantelzorg en de Beta-variant tot Mantelzorgmakelaar.

Veel deelnemers willen zich oriënteren op beide varianten. Derhalve is het mogelijk om vóór de start van de opleiding deel te nemen aan een proefcollege uit zowel de alpha-variant als uit de Beta-variant.
Na het volgen van het proefcollege is het mogelijk om deel te nemen aan de intake die je helpt vast te stellen, welke uitstroomvariant het beste bij u past. Omdat beide varianten tegelijkertijd starten (alleen de lesdag verschilt) is het zelfs tot de 7e lesdag nog mogelijk om van richting te switchen.

STOC organiseert op 21 juni opnieuw een proefcollege te Houten voor deze innovatieve Vakopleiding Casemanagement Mantelzorg en Mantelzorgmakelaar.
In een sessie van 2 uur kun je kennismaken met de vernieuwde opleiding en krijg je een duidelijk beeld van de inhoud van de opleiding.

 

Programma

De opleiding (zowel de α- als de β-variant) bestaat uit 4 modules van in totaal 31 dagdelen verdeeld over een periode van één jaar. De lessen vinden, buiten de schoolvakanties, in principe tweewekelijks plaats. Hieronder is het volledige programma van de opleidingen te downloaden.

Programma Mantelzorgondersteuning

De kick off en de eerste module Basismantelzorgondersteuning worden voor beide groepen gezamenlijk gehouden. Vervolgens gaan de α-deelnemers dieper in op systeemtheorieën en de borging van zorg. De β-deelnemers bekwamen zich in het overnemen van regeltaken en gaan dieper in op de wet- en regelgeving en de profilering en positionering van zichzelf als mantelzorgmakelaar.
Alle modules worden afgewisseld met communicatiedagen waar onder andere wordt gewerkt aan de beroepshouding en het portfolio. Daarnaast is het mogelijk om, geheel kosteloos, twee dagdelen te volgen uit de andere variant. Omdat module 3 en 4 op andere dagen worden gegeven is dit ook mogelijk. Uw keuzedagdelen, dient u bij start van de opleiding aan te geven. Meer dagdelen volgen uit de andere variant is mogelijk tegen een vergoeding.
Een tussentoets halverwege de opleiding, het portfolio en een eindgesprek bepalen of u geslaagd bent of niet. De certificering vindt vervolgens weer gezamenlijk plaats.

 

Voor wie?

De opleiding is (afhankelijk van de richting die u wilt kiezen) bedoeld voor iedereen die zich wil bekwamen als opgeleid Mantelzorgondersteuner, Casemanager of Mantelzorgmakelaar. Ervaring in het werkveld is niet vereist, een vooropleiding op HBO-niveau wel.

Resultaat

Na afloop ontvangen de deelnemers, bij 80% aanwezigheid en voldoende beoordeling van alle onderdelen, een Post HBO certificaat van de Hogeschool Utrecht.

Praktische informatie

Uitvoering en locatie
De open inschrijving start, bij het ontvangen van voldoende inschrijvingen op onderstaande data en wordt gegeven op onze locatie te Houten. Bij onvoldoende inschrijvingen wordt de start van de opleiding een maand opgeschoven. Indien u zich heeft ingeschreven ontvangt u hierover tijdig bericht. Per lesdag worden er 2 dagdelen les gegeven. Het eerste dagdeel start om 10.00 uur en eindigt om 13.00 uur. Het tweede dagdeel start om 13.30 uur en eindigt om 16.30 uur.

Kosten open inschrijving
• Kosten opleiding incl. 2 gratis extra keuzedagdelen: € 4.500,- BTW-vrij
• Kosten extra keuzedag: € 125,-
• Extra kosten bij het volgen van beide richtingen: € 1375,- BTW-vrij


Kosten In-company
De opleiding kan gedurende het hele jaar starten bij een in-company traject. Wij geven u graag een vrijblijvende prijsopgave.

 

Data

  • Dinsdag 03 September 2019 STOC te Houten
    Overige data: U kunt het rooster opvragen voor een inzage in de overige lesdagen