Transferverpleegkundige

  • Open training
  • Incompany

Open training, Incompany

De transferverpleegkundige voert taken uit ten behoeve van een optimale continuïteit, kwaliteit en doelmatige transfer van een cliënt naar huis of naar een andere zorgsetting. Er wordt nauw samengewerkt met diverse disciplines zowel in- als extern. De transferverpleegkundige werkt mee aan de ontwikkeling van ketenzorg in de regio.

De transferverpleegkundige behartigt de belangen van de cliënt, streeft naar continuïteit van zorg voor de cliënt en wijst hem of haar op de mogelijke vervolgtrajecten en heeft hierbij nadrukkelijk aandacht voor de mantelzorger en het systeem. Multidisciplinaire samenwerking is hierin een belangrijk aspect.

De transferverpleegkundige zal zich terdege bewust moeten zijn van de rol die hij/zij in de keten speelt. Hij/zij moet uitstekend op de hoogte zijn van wet- en regelgeving en van de stand van zaken met betrekking tot allerhande voorzieningen en vormen van dienstverlening. Hij/zij moet methodisch verantwoord kunnen werken met betrekking tot een veelheid aan vragen, waar hij/zij mee geconfronteerd wordt. Dit alles leidt tot een competentieprofiel op een behoorlijk hoog niveau.

Programma

Module 1 Introductie en oriŽntatie 2 dagdelen
Module 2 Systematische informatieverzameling 4 dagdelen
Module 3 Probleemanalyse 6 dagdelen
Module 4 Functies en voorzieningen 6 dagdelen

Doelstelling
Deze leergang is gericht op het methodisch verantwoord werken vanuit de positie van transferverpleegkundige. De vraag van de klant blijft daarbij uitgangspunt. De studenten worden vertrouwd gemaakt met voorkomende modellen en ontwikkelen een visie met betrekking tot de wenselijke vormgeving van de transferfunctie.

Voor wie?

Mensen met een HBO-opleiding op verpleegkundig of paramedisch gebied en werkervaring in het brede gebied van de sector: Transfer/liaison verpleegkundigen. Bij inschrijving zullen wij een kopie diploma niveau 4/5 bij u opvragen.

Resultaat

Na afloop ontvangen de deelnemers, bij 80% aanwezigheid en voldoende beoordeling van alle onderdelen, een certificaat van STOC.

De opleiding is tevens erkend door de Beroepsvereniging voor Transferverpleegkundigen

Praktische informatie

Duur
De opleiding bestaat uit 9 dagen.

Investering open aanbod
De kosten voor het volgen van de leergang Transferverpleegkundige bedragen € 1.975,- per persoon BTW-.vrij, inclusief lesmateriaal en lunch.

Investering incompany
Wij maken graag een offerte voor u op maat. Informeer bij een van onze adviseurs naar de mogelijkheden. 

Data

  • Maandag 09 September 2019 STOC te Houten
    Overige data: 23 september, 7, 28 oktober, 11, 25 november, 9 decmber 2019, 6 en 20 januari 2020