Cursus Binden, boeien en motiveren van vrijwilligers

  • Open training
  • Incompany

Open training, Incompany

Het overheidsbeleid maakt de inzet van vrijwilligers en mantelzorgers steeds meer noodzakelijk. Tegelijk wordt, door de toenemende arbeidsparticipatie en het groeiende aanbod op het gebied van vrije tijdsbesteding, het vinden en behouden van vrijwilligers steeds lastiger. Het gaat erom vrijwilligers te binden en boeien.

De inspanningen op dit gebied zullen geïntensiveerd moeten worden. Immers de concurrentie met andere interessante vrijetijdsbestedingen is erg groot. Wij zullen ons ook af moeten vragen wat vrijwilligers willen, wat hun boeit en mogelijk bindt. Het binden ontstaat door je thuis te voelen bij een organisatie en de visie en activiteiten te delen. Boeien heeft meer betrekking op ontplooiing. Deze cursus richt zich op deze uitdagingen, op het binden en boeien, om op deze wijze de continuïteit van de organisatie te waarborgen.

Voor wie?

Deze cursus is voor coördinatoren van vrijwilligersorganisaties en mantelzorgsteunpunten en anderen die uit hoofde van hun functie zich aangetrokken voelen tot het thema en de daaraan gekoppelde uitdagingen.

Resultaat

Als deelnemer leer je: 

  • een eigen visie en werkwijze te ontwikkelen op het binden en boeien in de praktijk; 
  • een vernieuwend en creatief denk- en handelingspatroon te ontwikkelen; 
  • nieuwe wervingsmethodieken; 
  • proactief te opereren.

Praktische informatie

Cursusduur: 2 dagen van 9.30 tot 16.30 uur

Uitvoering: Open inschrijving of in company - voor de kosten van de in company training kan een afzonderlijke groepsprijs worden aangevraagd.

De kosten bedragen € 350,- per persoon, inclusief lunch en exclusief BTW. De cursus gaat in ieder geval van start bij een deelname van 15 personen.

Er staan nog geen nieuwe data ingepland. Informeer naar de mogelijkheden.