Opleidingen & Trainingen

Neem contact op met Stoc

Basiscursus dementie

  • Open training
  • Incompany

Open training, Incompany

Mensen met dementie willen zo lang en zo goed mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Om dat mogelijk te maken, hebben zij en hun naaste omgeving op tijd hulp nodig. Het zo vroeg mogelijk herkennen van dementie is daarbij belangrijk. Bij vroegtijdige diagnose heeft de cliënt zelf de tijd om nog een aantal zaken te regelen en kan de familie advies inwinnen om op een goede manier steun/zorg te geven.

In de praktijk blijkt dat zorgmedewerkers over onvoldoende weten over geriatrische ziektebeelden en gedragsveranderingen. Daarnaast is het moeilijk om in te schatten, hoe je de mantelzorgers van deze cliënten kunt ondersteunen en of benaderen. Omdat de aanwezigheid en inzetbaarheid van mantelzorgers in de ouderenzorg en bij cliënten met psychogeriatrische problematiek een grotere rol gaan spelen, heeft de verzorgende handvatten nodig die in deze basiscursus aan de orde komen.

Programma

Inhoud van de cursus:

  • Kennis van dementie en andere ziektebeelden Vroeg signalering.
  • Gedragsveranderingen.
  • Ondersteuning en hulpverlening aan mantelzorgers.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor verzorgenden niveau 2 tot en met 4.

Resultaat

De deelnemer heeft/is na afloop van de cursus:

  • heb je kennis van de meest voorkomende psychogeriatrische ziektebeelden;
  • ben je in staat in de zorgverlening en -begeleiding adequate keuzes te maken die gericht zijn op het verkrijgen van inzicht in gedragingen, emoties en verwerkingsreacties; 
  • ben je in staat mantelzorgers te helpen de dementie te erkennen en te leren om te gaan met gedragsveranderingen van de cliënt.

Praktische informatie

Cursusduur: 3 dagen van 9.30 tot 16.30 uur

Uitvoering: Open inschrijving of in company - voor de kosten van de in company training kan een afzonderlijke groepsprijs worden aangevraagd.

De kosten bedragen € 525,- per persoon, inclusief lunch en exclusief BTW. De cursus gaat in ieder geval van start bij een deelname van 15 personen.

Er staan nog geen nieuwe data ingepland. Informeer naar de mogelijkheden.