Het Opleidingshuis Mantelzorgondersteuning


Het veld van zorg, wonen en welzijn is enorm in beweging en daardoor nemen de problemen van mantelzorgers in complexiteit toe. Dit stelt ook andere eisen aan de ondersteuning aan mantelzorgers. Veranderde wet- en regelgeving, een sterk veranderend zorglandschap en de maatschappelijke veranderingen vragen om meer en andere kennis van de mantelzorgondersteuner.

STOC en Taps in Zorg en Welzijn zijn medio 2015 een intensieve samenwerking aangegaan om passende oplossingen te kunnen bieden voor de professional op het gebied van mantelzorgondersteuning. Zo zijn 18 jaar visie, kennis en ervaring op het gebied van Casemanagement Mantelzorg en Mantelzorgmakelaarschap samengevoegd en heeft dit geleid tot een innovatief Opleidingshuis op het gebied Mantelzorgondersteuning. Zie hier het persbericht. Bekijk het actuele aanbod voor mantelzorgondersteuning.

In het Opleidingshuis Mantelzorgondersteuning zijn alle opleidingen op het gebied van mantelzorgondersteuning ondergebracht. Niet alleen de vernieuwde Post HBO-opleidingen tot Casemanager Mantelzorg en Mantelzorgmakelaar, maar ook diverse specialisaties (bijscholing- of verdiepingsmodules) kunt u hier vinden. Met de opleidingen uit ons Opleidingshuis wordt of blijft u de professional op het gebied van mantelzorgondersteuning.